Algele verzi,sau "iarba de mare",datorita continutului bogat in vitamine si minerale mai sunt cunoscute sub numele de concentrate de apa de mare.
Bogate in iod,algele de mare sunt folosite pentru reglarea functiei tiroidiene,controlul si mentinerea greutatii in limite normale,pentru efectul lor regenerant datorita compozitiei in clorofila,tonifiante,remineralizante,normalizatoare a circulatiei sanguine,sustinerea sistemului imunitar.Deasemenea este recomandat tot mai des de medici in dietele din bolile maligne.
Personal cumpar alge deshidratate pe care le hidratez in apa calduta cateva ore(un pachet de alge se imparte in doua,intrucat prin hidratare algele isi maresc volumul)
Dupa hidratare algele se taie mai marunt,si se storc,pentru a elimina excesul de apa.Se pun intr-un bol peste care se rade pe razatoarea mare un morcov de dimensiuni medii.Se adauga 1 lingurita de otet de mere(sau zeama de lamaie),coaja rasa de la o lamaie bio,1 lingura de ulei de susan sau masline,1 lingura de seminte de susan .Se lasa cel putin o ora la macerat,dupa care se taie un avocado in cuburi sau felii si se amesteca in salata.
Nu se adauga sare,algele fiind sarate.
Se pot consuma ca atare,sau langa o lipie libaneza.
Deliciossss si satios......
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu