marți, 1 aprilie 2014

Salata de andive-rosii sau albe

Cunoscuta si sub numele de "Cicoare de Bruxelles",andiva este recomandata consumului atat in stare cruda sub forma de salate cat si usor pregatita pe grill,alaturi de un sos vinegrette .Foarte important este faptul ca andiva nu ar trebui sa lipseasca din dieta diabeticilor,datorita efectului sau hipoglicemiant prin continutul sau in inulina.
O alta salata sanatoasa si delicioasa care poate fi consumata atat de "carnivori",.....de cei care promit sa devina ...vegetarieni(dar avand in vedere ca astazi este 1 aprilie.....promisiunile cam "cad"...din motive obiective....) sau de vegatarienii care au facut din  a manca sanatos un mod de viata.
Alaturi de  telina, spanacul si varza,andivele fac parte din randul legumelor cu "calorii negative",  organismul consumand cu digestia lor mai multa energie decat cea rezultata din asimilarea lor. 
Andivele sunt bogate in fibre, vitamine si minerale. Ca si cicoarea din care provin, contin inulina, o fibra solubila bine tolerata chiar de un sistem digestiv delicat. Inulina stimuleaza dezvoltarea florei intestinale, fiind considerata un prebiotic. 
Andivele aduc un aport ridicat de potasiu, mineral cu rol in reglarea presiunii arteriale. Contin, de asemenea, cantitati deloc de neglijat de betacaroten, un antioxidant cu proprietati benefice pentru organism.
Ingredientele(pentru 2 portii)
-2-3 andive (in functie de marime rosii sau albe-partea bazala 2-3cm  se taie....acolo este partea cea mai amara).Gustul amar scade daca sunt tinute timp de 20 minute in apa rece inainte de folosire. Andivele se taie rondele-sunt mai aspectuoase
-1 legatura de ceapa verde(sau o ceapa obisnuita-taiata pestisori)
-1 pumn de miez de nuca-hidratati in apa timp de 2-3 ore
-1 lingura ulei de masline
-1 lingura de zeama de lamaie
-sare si piper

Se amesteca ingredientele ,se lasa jumatate de ora,o ora....dupa foame......si se mananca cu .....muuuuulta pofta.......

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu