miercuri, 2 aprilie 2014

Suc de sfecla rosie,morcov si portocala

Citeam acum cateva zile un interviu luat unei persoane vegetariane,care si-a inceput dieta gustand  un simplu suc de sfecla rosie,morcov si mar(reteta originala),dintr-o pura curiozitate.Rezultatul a fost neasteptat,i-a placut,s-a simtit bine,a inceput sa reduca treptat produsele de origine animala din dieta .....in cateva saptamani a devenit vegetarian......
Consumarea "licorii "...in sine nu impune o schimbare de atitudine,sau dieta,ci constituie un obicei sanatos pe care ar trebui sa-l introducem in viata noastra de zi cu zi,macar primavara,cand organismul este  lipsit de vitamine si minerale,dupa o iarna mai grea sau mai usoara.
Unul dintre beneficiile majore ale sfeclei rosii este pigmentul sau numit betalaina,un puternic antioxidant,antiinflamator,antifungic,detoxifiant....si lista poate continua.
Din punct de vedere nutritiv,sfecla rosie are un continut ridicat in acid folic si magneziu,iar frunzele acesteia sunt bogate in vitaminele A,C,K,precum si in calciu,fier,magneziu,potasiu,etc.
Sucul de sfecla rosie este indicat in anemii,boli hepatice,renale,intoxicatii,oboseala cronica,cancere cu diferite localizari,dermatoze,boli oculare,etc.
Astazi am incercat reteta  de smoothie  din sfecla rosie,morcov si portocala ...ezultatul...un deliciu colorat,spumos,apetisant si sanatos care s-a baut in " doi timpi si trei miscari".

Ingrediente:
-1/2 sfecla mare,cojita si taiata in cuburi
-1 morcov de marime medie
-sucul de la o portocala
-250 ml apa plata

Nu a fost nevoie de indulcitor.....
Se pun toate ingredientele in blender se pulseaza de cateva ori.....se poate strecura....pentru cei amatori de o bautura fina.....noi l-am consumat nestrecurat,plin de bucatele delicioase.....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu